Termeni și condiții

1.    Despre noi, obiectivele platformei MindX și rolul acestor Termeni și Condiții Generale

SOULTERA SOFTWARE S.R.L., înregistrată cu CUI 47965490, având Identificatorul unic european (EUID) ROONRC.J4/604/2023 și înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J4/604/2023 (denumită în continuare „Operatorul” sau „noi”), este entitatea care gestionează platforma online disponibilă la adresa www.mindx.ro (denumită în continuare „Platforma”).

Platforma oferă:

·         Informații destinate publicului larg, cu accent pe domeniul psihoterapiei și consilierii;

·         Interfață pentru desfășurarea de sesiuni de consiliere/ psihoterapie online sau în cadrul cabinetului, oferite de către terapeuți experimentați.

Prin intermediul Platformei, furnizăm servicii în cadrul unui contract de utilizare și furnizare de servicii (denumit în continuare „Contractul”). Acest Contract implică în principal furnizarea accesului la Platformă, crearea și administrarea unui Cont, utilizarea Platformei și alte servicii menționate în acești Termeni și Condiții („Servicii”).

Acești Termeni și Condiții Comerciale („Termeni și Condiții”) sunt valabili pentru Contractul pe care îl încheiem în calitate de Operator al Platformei cu orice utilizator al Platformei care rezervă și participă la sesiuni individuale prin intermediul Platformei (denumit „Client” sau „dumneavoastră”) (Operatorul și Clientul, numiți în continuare „Părțile” contractuale). Termenii și Condițiile reglementează drepturile și responsabilitățile noastre reciproce în ceea ce privește acest Contract. Termenii și Condițiile fac parte integrantă din Contract. De asemenea, putem discuta Contractul în condiții diferite de cele prevăzute aici, situație în care prevederile din Contract vor prevala.

Pentru a utiliza Platforma și a rezerva o sesiune, este necesar să acceptați acești Termeni și Condiții, să luați cunoștință de Politica de Confidențialitate și să încheiați Contractul cu noi.

Contractul și Termenii și Condițiile sunt supuse legii române, în special Legii nr. 193/2000 și Codului Civil, cu modificările ulterioare. În cazul în care Contractul (inclusiv Termenii și Condițiile) implică un element internațional (străin), atunci aplicarea legii este guvernată de anumite reguli și principii din dreptul internațional privat. Acest domeniu complex variază de la o țară la alta.

De exemplu, Uniunea Europeană (UE) are propriile reguli și principii în dreptul internațional privat, stabilite în Regulamentul Bruxelles I bis (Regulamentul UE nr. 1215/2012). Acest regulament stabilește norme privind jurisdicția judiciară, recunoașterea și punerea în aplicare a hotărârilor judecătorești în litigiile transfrontaliere din cadrul UE.

În afara UE, Convenția de la Haga privind legea aplicabilă contractelor internaționale de vânzare de mărfuri (CISG) este un tratat internațional care stabilește reguli privind legea aplicabilă în cazul contractelor de vânzare de mărfuri între părțile din diferite țări. Aceasta se aplică tuturor contractelor de vânzare de mărfuri între părțile din țările semnatare ale convenției.

În general, când un contract implică un element internațional, este esențial să se țină cont de legile și reglementările relevante din țările implicate, precum și de orice acorduri sau convenții internaționale relevante. De asemenea, poate fi util să colaborați cu avocați specializați în dreptul internațional privat pentru a asigura o înțelegere corectă și completă a situației legale și a riscurilor implicate.

 

2.    Cine poate beneficia de platforma noastră?

Platforma MindX a fost creată cu scopul de a sprijini indivizii în îmbunătățirea stării lor de sănătate mentală, prin creșterea nivelului de conștientizare cu privire la psihoterapie și alte forme de terapie, precum consilierea sau coaching-ul. În plus, utilizatorii au posibilitatea să programeze ședințe cu terapeuți calificați prin intermediul platformei noastre. Această interacțiune dintre client și terapeut se desfășoară în mod direct, fără intermediari.

 

3.    Nu oferim servicii medicale.

Platforma noastră nu furnizează servicii medicale. În conformitate cu Legea nr. 372/2011 privind serviciile de sănătate, acestea nu sunt furnizate prin intermediul platformei noastre. Scopul atât al nostru, cât și al terapeuților noștri este de a facilita conexiunea dintre utilizatori și specialiștii în terapie, coaching sau consiliere (denumiți „Terapeuți”) prin intermediul platformei.

Prin programarea unei ședințe, aveți posibilitatea de a interacționa cu un Terapeut la alegerea dumneavoastră și în mod voluntar. Vă informăm că interacțiunea și comunicarea cu Terapeutul nu substituie serviciile medicale, iar Terapeutul nu poartă responsabilitatea pentru starea dumneavoastră de sănătate.

În cazul în care Terapeutul vă sugerează să căutați asistență profesională în timpul ședinței, sunteți obligat să țineți cont de aceste recomandări și să le urmați, în funcție de situație. Este esențial să înțelegeți că nici Operatorul, nici Terapeutul nu își asumă responsabilitatea pentru acțiunile sau deciziile pe care le luați înainte, în timpul sau după ședință. Deciziile informate și acțiunile în urma acestora sunt întotdeauna în responsabilitatea dumneavoastră.

4.    Cum se încheie contractul?

Prin comandarea unei programări se presupune că ați fost de acord cu Termenii și Condițiile și ați citit politica de confidențialitate,. Înregistrarea Contului nu este necesară pentru a comanda o Ședință, pentru a vizualiza profilurile terapeuților („Profilul terapeutului”) și pentru a utiliza celelalte Servicii disponibile.

5.    Procesul de înregistrare și creare a unui Cont pe Platformă

Înregistrarea unui cont MindX este opțională. Veți furniza informațiile solicitate, veți confirma că ați citit și acceptat Termenii și Condițiile, precum și Politica de Confidențialitate, confirmând astfel încheierea Contractului.

La momentul înregistrării contului, veți fi obligat să furnizați doar adresa de e-mail și o parolă. Aceste informații vor fi utilizate pentru autentificarea în contul dvs. MindX, care vă permite să efectuați programări pentru ședințe și să accesați aceste ședințe. Furnizarea altor detalii în timpul înregistrării este opțională, dar în cazul în care decideți să le completați, trebuie să fie informații corecte și, dacă decideți să le modificați ulterior, sunteți obligat să ne anunțați imediat.

Nu suntem responsabili pentru eventualele prejudicii suferite în cazul furnizării de informații incorecte sau false în timpul procesului de înregistrare pe Platformă. Validitatea și acuratețea informațiilor furnizate nu sunt verificate de către noi.

Pentru a configura un cont MindX și a utiliza Serviciile, trebuie să aveți cel puțin 18 ani sau să obțineți consimțământul legal al reprezentantului dvs. Dacă aveți sub 18 ani, declarați că aveți consimțământul reprezentantului dvs. legal sau că sunteți suficient de matur din punct de vedere intelectual pentru a înțelege riscurile și condițiile Contractului și ale Serviciilor oferite. În cazul în care aveți îndoieli, vă recomandăm să solicitați întotdeauna acordul reprezentantului dvs. legal.

Vă revine responsabilitatea exclusivă pentru utilizarea numelui de utilizator, parolei și/sau altor coduri de acces furnizate în timpul înregistrării. Nu suntem responsabili pentru eventuale prejudicii rezultate din dezvăluirea, furtul sau utilizarea neautorizată a datelor dvs. de autentificare de către terțe părți. În caz de incident, sunteți obligat să schimbați imediat datele de autentificare și să ne anunțați imediat. Pentru siguranța contului dvs., vă rugăm să nu distribuiți sau să dezvăluiți datele de autentificare ale contului MindX către oricine. Fiecare utilizator MindX poate deține un singur cont, iar utilizarea de către mai multe persoane a aceluiași cont nu este permisă.

 

6.    Conținutul Serviciilor noastre

În conformitate cu Contractul, Platforma se angajează să ofere Serviciile, care includ posibilitatea de a utiliza Platforma pentru a programa ședințe cu Terapeutul ales de utilizator, administrarea Contului și accesul la alte servicii disponibile prin intermediul Contului.

Platforma nu acționează ca furnizor de servicii de consultanță. Sesiunile de consiliere sunt oferite de Terapeuți, cu care utilizatorii stabilesc un Contract distinct pentru aceste servicii. Detaliile Contractului cu un Terapeut sunt reglementate de termenii prezentanți la articolul 9 din acești Termeni și Condiții.

Procesul de programare a unei ședințe prin intermediul Platformei nu generează o relație contractuală între Platformă și utilizator. Toate relațiile contractuale derivă din programarea unei ședințe și sunt stabilite între utilizator și Terapeutul corespunzător.

În situația în care utilizatorul încalcă prevederile din acești Termeni și Condiții față de Platformă sau față de Terapeut, fie intenționat, fie accidental, utilizatorul va fi responsabil pentru prejudiciul provocat și va fi obligat să acopere toate costurile necesare pentru a remedia consecințele prejudiciului rezultate din această acțiune.

Utilizatorii trebuie să înțeleagă că conținutul Platformei, inclusiv profilurile Terapeuților, are doar rol informativ și nu reprezintă o promovare sau aprobare a produselor, serviciilor, procedurilor, tratamentelor, producătorilor, furnizorilor, mărcilor sau ideilor menționate.

Utilizatorii trebuie să conștientizeze că Platforma sau Contul pot să nu fie disponibile în permanență, mai ales din cauza întreținerii necesare a echipamentelor hardware și software sau din cauza unor evenimente de forță majoră, acțiunilor unor terțe părți sau a problemelor de alimentare cu energie electrică sau conectivitate. În măsura posibilului, utilizatorii vor primi notificări cu privire la eventuale întreruperi ale Platformei prin intermediul Platformei sau a Contului.

7.    Cum se pot face rezervări pentru o sesiune și cum se desfășoară aceasta?

Puteți comanda o ședință cu terapeutul selectat prin intermediul platformei. Profilul terapeutului conține informații despre ședințele disponibile. Prin plasarea comenzii, vă veți angaja într-un contract cu terapeutul și veți plăti prețul sesiunii specificat pe profilul terapeutului direct la acesta.

Sesiunea va avea loc online prin intermediul aplicației platformei sau în cadrul cabinetului specialistului. Veți primi un link pentru a contacta terapeutul. Puteți alege să aveți o sesiune text, audio sau audio-video, iar durata sesiunii va fi specificată în oferta terapeutului.

8.    Cerințele tehnice minime pentru utilizarea Platformei și desfășurarea corectă a Sesiunilor sunt următoarele:

·         Viteză minimă de lățime de bandă a Internetului de 384 kb/s.

·         Acces la un browser web.

·         Acces la o tabletă, desktop sau dispozitiv mobil capabil să se conecteze la internet.

Vă rugăm să fiți conștient că sunteți responsabil pentru a vă asigura că îndepliniți cerințele tehnice minime și că sunteți responsabil pentru orice cost asociat cu îndeplinirea acestora. Conexiunea la internet nu implică costuri suplimentare din partea noastră, iar tariful de conectare este cel furnizat de furnizorul dvs. de servicii internet.

9.    Vă obligați să respectați toate obligațiile impuse de legislația generală și de acești Termeni și Condiții.

Nu veți încălca drepturile de proprietate intelectuală ale noastre sau ale altor terțe părți (inclusiv drepturi de autor, mărci înregistrate, brevete etc.).

În timpul utilizării Serviciilor prin intermediul Platformei, nu veți folosi referințe, comentarii, expresii, cuvinte sau elemente grafice care sunt denigratoare, ofensatoare, scandaloase, social inacceptabile sau care fac referire la religie, rasă, orientare sexuală, gen sau alte grupuri sociale. De asemenea, nu veți utiliza astfel de expresii care ar putea afecta drepturile personale (cum ar fi personalitatea, demnitatea, onoarea, viața privată, portretul personal sau integritatea corporală) sau care ar putea avea un caracter amenințător, de ură, hărțuire, obscen, înșelător, defăimător, abuziv sau ofensator. Această restricție se aplică mai ales atunci când o astfel de exprimare ar putea cauza daune unei persoane sau unui grup.

Nu veți face publicitate sau nu veți distribui adresele altor site-uri web similare cu Platforma. De asemenea, nu veți promova, afișa sau publica reclame sau mesaje de natură similară, fie că se referă la produse, servicii, producători sau furnizori.

Platforma nu trebuie utilizată pentru vânzarea de bunuri sau servicii, nici pentru distribuirea de materiale promoționale.

Respectarea acestor reguli este esențială pentru a asigura un mediu sigur și respectuos pentru toți utilizatorii Platformei.

 

10. Oricare dintre părțile angajate în acest contract are dreptul de a-l rezilia prin notificare scrisă, inclusiv prin e-mail, către cealaltă parte.

Notificarea trebuie să fie expediată cu cel puțin o lună în avans, începând cu prima zi a lunii care urmează transmiterii notificării scrise. Pe lângă aceasta, Contractul poate fi încheiat prin anularea Contului, cu respectarea condițiilor de reziliere stabilite de regulament. Anularea Contului poate surveni în următoarele circumstanțe: printr-un consens comun, în situația în care Clientul încalcă Contractul (inclusiv Termenii și Condițiile), sau în cazul în care Contul rămâne inactiv timp de cel puțin 24 de luni. În conformitate cu prevederile legale, Contractul poate fi reziliat doar în cazurile prevăzute de lege și părțile nu pot revoca prestațiile deja furnizate în cadrul Contractului.

 

11. Proprietatea Intelectuală

În cadrul Contractului, suntem singurul și exclusivul executor al tuturor drepturilor de proprietate și, în cea mai mare măsură posibilă și permisă de lege, al drepturilor personale asupra Platformei ca operă protejată de drepturile de autor, conform prevederilor Legii nr. 121/2000 privind drepturile de autor și drepturile conexe ale drepturilor de autor, cu modificările ulterioare.

Prin încheierea Contractului, vă conferim o Licență limitată pentru utilizarea Platformei în concordanță cu funcționalitățile puse la dispoziție în cadrul Contului. Această Licență este neexclusivă, acordată pe durata Contractului, fără taxe și nelimitată din punct de vedere teritorial. Cu toate acestea, nu aveți permisiunea să oferiți o sublicență unei terțe părți sau să cedați Licența către o terță parte fără consimțământul nostru prealabil.

Toate drepturile asupra Platformei rămân în proprietatea noastră, inclusiv cele de proprietate intelectuală și drepturile personale. Prin intermediul Contractului, nu acordăm niciun alt fel de drepturi sau acces la Platformă în afara domeniului specific al Licenței acordate.

În conformitate cu reglementările legale aplicabile și în vederea executării Contractului și furnizării Serviciilor în conformitate cu Termenii și Condițiile, atât Operatorul cât și Terapeutul vor gestiona datele dvs. personale. Pentru informații detaliate cu privire la prelucrarea acestor date, vă rugăm să consultați Politica noastră de confidențialitate conform Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR).

 

Încheiere

Operatorul își rezervă dreptul de a întrerupe furnizarea de Servicii și/sau funcționarea Platformei în orice moment, fără a fi obligat să ofere o explicație.

În cazul în care orice dispoziție din Termeni și Condiții este considerată neeficientă sau invalidă, aceasta nu va afecta validitatea sau eficacitatea celorlalte dispoziții. O dispoziție nevalabilă sau ineficientă va fi înlocuită cu o altă dispoziție care să aibă un sens cât mai apropiat de dispoziția originală.

Acești Termeni și Condiții intră în vigoare la data de 1 septembrie 2023 și rămân valabili până la o modificare ulterioară.

 

Mindx.ro este o platformă de popularizare a psihologilor cu drept de liberă practică în România..
Dacă vă aflați într-o stare de urgență apelați 112
Dacă sunteți într-o stare suicidală, vă rugăm să contactați TelVerde Antisuicid la 0800 801 200